Nu är drömmen verklighet!

Flytt?

Publicerad 2013-09-27 00:51:58 i Allmänt,

Har varit två intensiva dagar för min hjärna nu kan jag säga! Funderingar på flytt osv... Blivit varnad för folket som är på visit från Marocko. "Lämna aldrig barnen utan tillsyn på terrassen, inte ens för ett mobilsamtal" blev jag tillsagd. Dom går bara in och tar barnen tydligen. Vi har verkligen inget lås på grinden heller. Ja nu vill jag ju verkligen flytta! Helst till en lägenhet faktiskt! Sett en del skummisar kan jag säga men han jag såg från balkongen idag slog rekord! Gav honom min absolut svartaste blick!! Mina barn går inte mer än 1 meter från mig! Spanjorerna verkar fruktansvärt förtjusta i våra små ljushåriga barn och gullar med dom och pratar om dom som dom vore små celebriteter. Dom är ju väldiga för barn över huvudtaget den spanska befolkningen. Jag hade ju hört innan att dom älskar barn och ditten & datten så det var ju skönt att veta. Trist att höra detta med kidnappande marockaner bara...vad jag förstått så tar dom gärna ljushåriga barn. Dom som tar vill säga... Kanske skulle färga håret på mina små lintottar så dom går säkrare?! Skämt åsido. Men rysningar får man när man tänker på hur dom kan göra så mot små barn. Helt sjukt! Men jag trivs för övrigt bra i Spanien än så länge! Vädret är kanon. Inte direkt van vid så mycket sol! Nu har temperaturen blivit något bättre också så man slipper svettas och bli sådär klibbig för minsta ansträngning. Varmt är det absolut men har sjunkit några grader sedan vi kom. Svalare morgnar och kvällar. Idag passade jag och gumman på att gå och ta en cola på en närliggande restaurang på strandpromenaden medan Edvin sov. Mysigt att få lite tid för bara gumman ibland. Edvin vill inte gärna dela med sig av mamma inte! Nej nu ska jag försöka hitta kudden! Natti!
Mys med världens mest underbara lilla tjej !

Flygfisk!

Publicerad 2013-09-24 23:13:47 i Allmänt,

Ja ni! Denna dagen har varit ganska slapp. Var en tur till centret för att handla lite mat. Gick även in på en butik som jag tror heter My Twenties. Där fann jag lipgloss och detta var jag ju bara tvungen att köpa! Nostalgi! Kostade bara 1€! På vägen hem gick vi genom parken som jag inte minns vad den heter. Tycker det är parker överallt med olika namn. Barnen fick gunga och åka kana. Precis intill parken går typ en älv som går ut i havet och i den brukar vi alltid spana efter fiskar. Idag flög fisken över ytan flera gånger! Såg riktigt roligt ut, och Elina tyckte detta var riktigt kul! :) Då det mörknar väldigt fort såhär på kvällen så kommer ju även fladdermössen och fladdrar runt. Inte helt van vid det så man blir ju orolig att de ska flyga rakt på en! Uuäck! Nej nu ska här ätas julost! Här i Spanien ligger de före på julost-fronten! ;)
Längesen man ägde ett sådant! Grapedoft...Mmmm

Skolplats...

Publicerad 2013-09-23 23:59:44 i Allmänt,

Idag efter frukost så tog jag med mig barnen och gick till stranden. Eftersom både Elina & Edvin har lite svårt för vågor. Blir verkligen livrädda båda två så det blirlätt påfrestande med en strandtur då båda ska hänga hos mamma. Elina var den som idag ville gå hem efter ganska kort stund så det fick det bli. Hem till poolen!! Ägaren till huset var idag hit med en "pest reject". En liten dosa som sätts i väggen och skickar ut elektromagnetiska vågor. Ej skadligt för någon. Bara skrämmer ut ohyran! Nu känns det som att vi är skyddade. Finns dock en del möss ute som inte har något emot att springa in. Väldigt slitsamma! Skulle idag prata med en "mäklare" om hur det funkar detta med kontrakt och om det är fullständigt omöjligt att dra sig ur. Jag känner helt enkelt inte för att bo så med barnen där man inte kan ha dörren öppen pga att mössen springer in. Är trots allt ena riktiga smittbärare. Fy! Men hon dök aldrig upp! Nej jag skulle vilja till lägenhet faktiskt och en som är lite mindre än det vi har nu. Min granne har en väninna som förhoppningsvis gör det lite klarare. Men men...får se hur det går. Gillar ju denna pueblon måste jag säga och läget kunde inte bli mycket bättre. Finns också en plats för gumman på en skola lite längre bort så nu måste jag försöka bestämma mig för om hon redan ska få prova på. Känns tidigt, men samtidigt känns det som att hon behöver träffa lite mer barn. Är så mycket med flytten som det är så kanske blir jobbigt för henne....hmm... Den är ju spansk så den kostar oss ju ingenting så man skulle kunna testa...Avslutade kvällen på samma vis som alla andra kvällar...kollandes på vågorna! Det gillar våra små. Skönt att sen bara gå hem och mysa!
Strandhäng blev det en liten stund!
Godingarna! Natti, nu ska sovas UTAN mus i garderoben!

Mus-jakt & Castillo de Sohail

Publicerad 2013-09-22 01:02:00 i Allmänt, Kultur,

Idag blev det lite marknad, dock ej som söndagsmarknaden. Här finns kläder, smycken, leksaker, väskor & accessoarer. Hett, hett, hett har det varit! Det var riktigt skönt att kasta sig i poolen när vi kom tillbaka. Blev en bra stund där idag så barnen blev fullständigt utslitna. Men när jag skrek till när vi kom in i köket efteråt så piggnade alla till! En mus! Den som varit utanför på terrassen troligtvis och försökt ta sig inöver men vi har motat den. Men men...nu var den inne! Edvin och Elina fick sitta i soffan och mamma stod på bordet livrädd! :) Själv sprang jag runt med en sopkvast och försökte jaga ut den. Fick upp den och skickade den över golvet men den sprang in igen. Jag efter och skyfflade in borsten under och ut genom dörren flög den! Rena innebandyn! :) Ikväll har vi tagit en ordentlig promenad upp till borgen Castillo de Sohail. På vägen dit så vi en massa folk som gjorde i ordning för grillning, volleyboll och massa lek & mys. Hur mysigt som helst! Barnen sprang och lekte i sanden medans föräldrarna satt och åt, drack och småpratade. Längs med stranden finns båtar fyllda med sand där man kan grilla. Tror man kan hyra en sådan båt men vet inte helt vad det kostar. Väl uppe vid borgen så hade vi en sjukt fin utsikt! Ska se till att ta med kameran nästa gång. Mobilen vill inte ta bra kort i mörker! Men får försöka bjuda på någon bild iallafall...
 
 
Mysigt dom hade gjort på stranden!
 
 
Volleyboll!
 
Äntligen uppe. Backen var brant!
 
 
 
Mysigt..
 
Där hamna mamma ja! :D
 
Musjakt pågår!!

Äventyr i poolen!

Publicerad 2013-09-20 23:04:00 i Allmänt, Familj,

Haft en softar-dag idag! Lekt och badat i poolen. Edvin gör badandet till ett fullständigt äventyr eftersom han ska hoppa från kanten och vill mer än han kan. Hans vilja är det inte många som klår vill jag lova. Hujedamej! Inte alltid han går med på att ha vingarna på heller! Elina är däremot mer försiktig. Hoppar från kanten men vill absolut att man tar emot henne. Så himla skönt att de har tillgång till pool varenda dag så de vänjer sig vid vatten och vågar prova lite! Inköp av fredagsmys gjorde vi på Miramar förut och nu sitter vi här och provar ett glas sangria! Imorgon gör vi stan en sväng! Får lov att hoppas på lite mulet väder...;)
 
Elina ligger och serverar en ödla vatten och pratar med den!
 
Mormor roar sig med barnens vingar! :)
 
Mammas gumma fann sig ett träd att klättra i...

Grubblerier!

Publicerad 2013-09-19 23:05:02 i Allmänt,

Ja nu har det gått drygt 2 veckor och jag längtar inte "hem" ....än! Efter första veckan måste jag erkänna att jag redan kände för att kolla efter nytt boende. Standarden här i Spanien är ju inte densamma som Sverige direkt! Vårat hem tyckte jag nog mest kändes som ett semesterboende. Marmorgolv överallt, ett riktigt enkelt och väldigt litet kök, tomma vita väggar & varmvattnet funkar som det vill. Finns ingen ac men det har vi inte lidit av än i allafall men nu är man ju lite orolig för vintern. Har aldrig varit i Spanien vintertid så jag vet inte hur kallt det blir. Sägs ju bli ganska rått och kallt i husen. Särskilt nära havet. Och var bor vi? Nästan I havet! Här finns ju självklart ingen uppvärmning men det är något vi har tänkt införskaffa givetvis. Vill absolut inte att barnen ska behöva frysa och vill ju själv inte frysa förstås. Är kväll, morgon och nattetid vad jag förstått som kan bli lite kyliga. Dock ej som svensk vinter då förstås...:) Allt detta har man grubblat på fram och tillbaka och barnen har krånglat och varit mammiga. Allt är nytt för oss alla så självklart blir det tufft. Men nu måste jag nog (peppar, peppar) säga att det känns bättre! Dom känns mer avslappnade och kan tänka sig att släppa mamma mer än 3 meter ifrån sig. Känns skönt! Men vi får först och främst tänka på det första året och inte livstid. Trivs vi efter cirka ett halvår kanske vi blir kvar. Vem vet... Funkar det ekonomiskt och allt sådant så visst! Värmen och folket är ju kanon, och för att inte tala om de vackra vyerna!

Internet och fullmånemys!

Publicerad 2013-09-18 23:38:21 i Allmänt,

Idag har jag varit på Orange för att ordna internet. Jag kunde fått ordnat det på enbart pass och spanskt bankkonto men då skulle vi få både hemtelefon och internet. Ej aktuellt med hemtelefon för oss egentligen så.... Hmmm...får klura lite på detta tills herrn är hemma igen tror jag. Ska vi enbart ha internet så krävdes NIE nummer som vi måste på polisstationen och ordna. Hon jag pratade med på Orange var hur härlig som helst och jag fick hennes nummer så vi kan matcha när hon jobbar så vi lättare kan fixa internet-kontrakt. En för övrigt ganska lugn dag vid poolen har det varit. Elina buttade Edvin i poolen så det är ju tur man hela tiden är på sin vakt! Men han tog detta ganska bra så han drog sig inte för att slänga sig över kanten snart igen inte! Blev en tur längs strandpromenaden för att kolla in hav och fullmåne...mysigt! Gumman ville inte gå hem! En något svalare vind ikväll så det var skönt att slippa gå och vara klibbig nu innan sänggåendet!
Vingarna åkte på efter dyket!
Härlig kväll! Natti natti!

Manasul Te!

Publicerad 2013-09-17 22:05:34 i Allmänt,

Som jag har jagat för att få tag på detta te!! Då det kommer härifrån Spanien och säljs på apoteken här så misstänkte jag att jag skulle få tag på det.  Det rekommenderas här för en friskare maghälsa men sägs även vara ett bantningste'. Mycket populärt och effektivt. 100% örter! Halva priset och dubbelt så mycket påsar här! Får se hur det verkar! Idag har även karln i huset åkt hem. Följde honom till tåget och sen blev det poolen! Ganska varmt, 29 grader i skuggan förut och poolen var härligt sval!
Första koppen intagen!
Mammas linslus ville vara med på bild..:)
Aloe Vera
Hibiscus
Osäker på vad denna heter men ni kanske vet...?
En otroligt välskött trädgård! Trädgårdsmästaren kan allt han!! Buenas Noches!!

Koll på Svenska skolan

Publicerad 2013-09-16 23:44:18 i Allmänt,

Ja idag blev det till att följa med grannen när hon skulle köra barnen till skolan! Är cirka 3 km härifrån. Skolan verkade inte särskilt stor och var väldigt mysig. Lite rörigt då alla elever skulle till olika salar men var en så behaglig stämning på något sätt!  Har man inte tänkt stanna i Spanien för all framtid så är ju detta en bra skola då den följer den läroplan vi har hemma i Sverige. Har man tänkt stanna så kan man ju ta en spansk skola. Svenska skolan är ju ganska dyr. Efteråt gick vi och tog oss en kaffe på ett fik i närheten av skolan. Där var det både danskar, svenskar och spanjorer. Då det snart gått 2 veckor känner jag redan att det kan vara skönt att dra några fraser på svenska med andra än familjen! Miramar centret fick sig en visit och ett nytt nagellack följde med hem! Bankkonto på G också. Karln får sprätta iväg till banken och skriva under imorgon för det gick ju inte att göra samma dag tydligen... Får inte ha bråttom i detta land inte! Idag har väl varit en sv de hetaste dagar vi haft hittills och luftfuktigheten ska vi inte ens tala på!! Men jag gillert!
Skolan!
Elina som alltid hemma skrek -Mamma, postbilen kommer! Får numera skrika - Mamma, postmoppen kommer! :) Nu tar vi natta i huset!

Marknad och massa lek!

Publicerad 2013-09-16 00:12:00 i Allmänt, Familj, Kultur,

Det har varit en solig dag här i Fuengirola! Jag hade bestämt att jag skulle springa iväg till en bikini-shop en bit bort så det fick det bli. Fann ingen där som jag gillade men fann däremot 3st på vägen tillbaka när jag gick genom marknaden så nu har jag så jag klarar mig! Elina har även tjatat och tjatat om att åka häst & vagn då hon sett dessa köra genom stan ett antal gånger! Nu fann vi stationen för detta längs strandpromenaden. Kostade 20€ för en halvtimme. Var ganska mysigt får jag väl lov att erkänna och längs vägen såg jag tågstationen som jag letat så efter! För övrigt har det blivit det vanliga såsom poolbad och lek vid skeppet! Barna nöjda, alla nöjda!! :) Imorgon ska jag upp tidigt eftersom jag ska med grannen när hon ska lämna barnen på svenska skolan. Bra att veta var det ligger! Efter det ska vi ta en fika på ett café där många svenskar håller till tydligen.  Blir även bankkonto-fix imorgon för att förhoppningsvis kunna få internet. Tröttsamt att sitta och blogga i mobilen och framförallt vill jag komma igång med Skype!!
 
Söndagsmarknad innehållande kläder, keramik, skor, skivor och massa annat!
 
Det väldiga klätterskeppet precis där vi bor!

Besök på zoo!

Publicerad 2013-09-14 22:13:00 i Allmänt, Upplevelser,

Blev inget besök på tennisklubben idag utan vi tog oss en tur till Fuengirola BioParc istället! Jättekul för oss alla att få se lite annat. Parken ligger mitt i centrum men det kändes verkligen inte så när man gick där inne! Lagomt stor park då barnen utan problem kunde vandra runt utan att bli för trötta.  Dom har skärmat av med stora glasrutor vid de flesta djur så att man kan komma riktigt nära. Det var riktigt kul! Rekommenderar den parken varmt. Såg flamingos, apor av olika slag, lemurer, krokodiler, tigrar, gorillor, orangutanger och en massa andra djur! Jättekul! Blev även lunch, lek och ansiktsmålning i parken.  En lyckad familjedag! Varit ganska mulet idag också, men har varit +28 i skuggan så man har inte direkt behövt frysa i allafall.  Nu är det lördagsmys som gäller! Fin helg till er alla!
 
 
 
Så himla skön!
 
 
 
Matdags för den lilla sötisen!
 
Vår egna lilla tiger!

Mulen men härlig dag!

Publicerad 2013-09-14 02:35:11 i Allmänt,

Idag har det varit mulet, men väldigt varmt och fuktigt. Eftersom vi planerat att gå en tur på stan så var det skönt att slippa solen.  Skulle leta efter en marockansk butik som jag misstänkte skulle ha mycket fint..och OM den hade!! Oj oj oj, dit bär det av flera gånger vill jag lova! Bra priser på keramikfat och skålar! Köpte med ett fat att lägga frukt på som jag gav till våra underbara grannar!  Nästa tur ska jag ta foton och lägga ut för det var så mysigt! Men inte helt lätt när man har båda barnen med sig... Under vår upptäcktsfärd åt vi glass, såg härligt gröna fåglar och helt otroligt fina sandskapelser! Poolen fick sig ett besök av oss även idag. Vi fick lov att rädda en liten ödla som inte kom upp ur vattnet. Stackarn , som han kämpade! Denna ödlan var inte värst smidig... Även stranden fick sig ett besök nu på kvällskvisten. Enorma vågor ikväll!! Mysigt, så nu lär jag somna gott. Ljudet av vågor och hela familjen samlad...:)
Glasspaus!
Vet ej vad det är för fåglar. Men gröna är dom!
Kan säga att vi ligger något i lä vad gäller sandbygging!
Fatet från den underbara butiken! Sååå fint! Imorgon får vi se om jag följer med grannarna till...ehh... tror det var en tennisklubb...:) vi får se om ja orkar mig med. Måste få sig lite vänner och se lite mer nu känner jag! Natti!

Slappardag och grannbesök!

Publicerad 2013-09-12 23:14:55 i Allmänt,

Ja eftersom vi inte har vågat oss på att hyra någon bil än så har det ju förstås blivit ett ANTAL promenader. Det ska inhandlas mat och det kan bli ruggigt slitsamt då det ska med stora mängder vatten, vattenmelon och en massa annat! När karln kommer så får vi allt hyra en bil! Nyfiken på allt runtomkring! Men trafiken här är ju inte som hemma i Sverige direkt. Var och varannan bil är tillbucklad och dom kör som galningar!  Men idag slapp vi iväg och kunde bara ta det lugnt. Fick besök av grannen längre bort så vi satt och pratade ett tag och jag fick lite tips och så.. Annars har vi bara softat! Kvällen avslutades med en glass uppe vid klätterskeppet! Myys! Som jag tidigare nämnt så tar jag mest bilder med kameran men frampå, när det ordnat sig med internet så ska det bli mer ordning på bildfronten! Bjuder på en fin på mina godingar!
Natta folket!

Siesta är nyttigt!

Publicerad 2013-09-12 01:57:02 i Allmänt,

Återigen en dag med sol och värme! Precis som alla andra dagar så har vi gått vääldigt mycket. Har haft lite dåligt samvete då man hela tiden ser folk som är ute och joggar, tränar i såna där utegym, hänger och slänger i allt vad de nu är nere på stranden, cyklar och åker inlines. Jösses vad dom håller igång här! Strandpromenaden är väl cirka 8km lång tror jag så är ju perfekt att springa längs med den! Själv tycker jag nog att det är aningen varmt för att dra på mig träningskläder och ut och ränna. Får se när det svalnar av!  Poolen är passande nu så där har vi plaskat runt idag! Edvin var dock lite för trött så han gav snabbt upp och ville sova i vagnen.  Så himla skönt när det är så mycket sol så man inte behöver känna någon press för att hinna ut innan den går i moln!! Här går vi ut en tur efter frukost, sedan hem för lunch och siesta. Ja detta med siesta trodde jag ju inte jag skulle behöva men ack så fel jag hade! Man blir utmattad av solen så den lilla pausen är nyttig för oss alla så vi kan samla lite krafter och vara ute länge på kvällen när det svalnat något... Så himla avslappnat här jämfört med Sverige. Här jobbas det, tas siesta och jobbas och sen på kvällen så går hela familjer ut och umgås, leker i parker, äter på restaurang och grillar vid havet. Här nattar man inga barn vid 19-19.30 inte utan här kanske man rentav äter middag då!  Men! Nu är det aningen sent för lilla mig så God Natt på er!

Hoppande spindel!

Publicerad 2013-09-11 00:17:00 i Allmänt, Upplevelser,

Idag hade vi planerat att gå på den väldiga marknaden på feriaplatsen här i Fuengirola. Där säljs frukt och grönt samt kläder, tyger och keramik om jag förstått det hela rätt...Men det här stället är helt enkelt större än jag trott och hela tiden dyker något intressant upp på vägen, sååå hmmm....de blev varken frukt eller grönt med hem idag!Däremot fick vi oss lite spookis-glass så vi var nöjda med det! Behöver vi inte längta hem efter glassbilen inte! Här har det varit varmt och skönt idag och är fortfarande + 26 så kan säga att vi njuter! Poolhäng varje dag nu! Känns helt otroligt att man ska få bo såhär! På en liten runda för att söva Edvin så ser man bananklasar i träden, apelsiner, citroner, fikon och alla möjliga vackra blommor som säljs i små krukor i Sverige men här växer vilt! Ödlor har vi sett och något mindre vackert, en hoppande spindel! Fy att jag inte svimmade när den studsa upp i luften och tog en fluga! Fast den var i vår tvättstuga ska ni veta!! Kan säga att det tog minst ett dygn innan jag gick in där igen... Dagen idag avrundades i allafall med en fruktstund på stranden och grävande i sanden förstås... Det är så otroligt avkopplande att sitta och se ut över havet! Nej nu ska jag nog krypa till kojs. Somnar gott till ljudet av vågor som slår mot stranden!

Äntligen!

Publicerad 2013-09-10 01:49:06 i Allmänt,

Ja nu äntligen kan jag slänga in ett inlägg! Det tog sin tid och vi har fortfarande inte ens fått möjlighet till att beställa internet till vårt boende! Var idag på banken där jag skulle fixa med konto. Orange är dom enda som inte kräver NIE nummer utan det räcker med ett spanskt bankkonto. MEN eftersom jag inte är särskilt duktig på spanska än och han inte kunde ett ord engelska så var det bara att vända på klacken och ut därifrån, lagomt irriterad! 
Vodafone räddade min dag, så nu kan jag visa att vi finns och vi har det bra!
Var ju bara för underbart att kliva ut från flygplatsen när det slog sådär härligt ljummen luft emot en!
Jag hade tidigare haft kontakt med en tjej som bor i området som vi ska bo i så hon fixade så att hennes man hämtade oss och en taxi fick köra vårat bagage!
Hur snälla och goa som helst! Hon hade även handlat till oss så att vi skulle ha lite i kylen när vi kom ner också. Fantastiskt!
Sedan vi kom ner har vi forskat i mataffärer, finns ju sååå mycket spännande och annorlunda jämfört med hemma i Sverige, härjat på stranden, hängt vid poolen, lekt vid det stora sjörövarskeppet intill där vi bor och gått och gått... Kom en karl någon dag efter att vi flyttat in och rabblade någon mening på spanska och viftade i armarna...jaha...vad kan han ha velat? Gas-tub-hämtar-gubben kan det ju ha varit...haha...ja det är nog bäst jag släpar ut tuben både torsdag & fredag ifall detta händer igen...
Spanskan får jag hoppas att jag lär mig fort för man känner sig något handikappad!
Det hela är ju en ganska stor omställning för oss alla, inte bara språkmässigt utan på mycket annat också och det har märkts på barnen då Elina fått lite taggigare attityd och Edvin hänger som ett frimärke på mig och gnäller för minsta lilla.
Vände dock lite idag efter poolhänget då de båda fick svalka sig ordentligt och leva ut lite!
Har ju trots allt bara gått fem dagar. Elina har faktiskt redan börjat med ett eget språk. Hon hör att de andra pratar annorlunda så hon vill ju inte vara sämre! Hihi...goa gumman min!
Måste göra er besvikna i detta inlägg med enbart text. Tar foton med kameran och dom bilderna får jag inte in i mobilen tyvärr, men ska försöka slänga in någon bild via mobilen i nästa inlägg!
Kramar

Lite om Fuengirola

Publicerad 2013-09-09 18:57:57 i Allmänt,

Fuengirola ligger 30 kilometer från staden Malaga. I staden finns en 8 kilometer lång strand som anses vara väldigt vacker och det är även den längsta på denna kust. Från början var staden en fiskeby, men den är nu helt inriktad på turism. Detta område är det enda i Europa med subtropiskt klimat.

Några sevärdheter och upplevelser: en borg från romartiden, djurpark, vattenpark, delfinsafari, aktivitetscenter som erbjuder skärmflygning och uthyrning av motorbåt, köpcentrum samt en riktigt stor gatumarknad.
 
Tess skriver åt:

På gång att skaffa internet

Publicerad 2013-09-08 19:04:25 i Allmänt,

Familjen är på gång att skaffa internet på plats. Detta kan ta ett par veckor så vi får vänta lite till på inlägg och bilder från Kimmi. De hälsar dock att de har det jättefint och att det varit +29 grader i skuggan och riktigt skönt.
 
Tess skriver åt:

Framme!

Publicerad 2013-09-04 21:13:00 i Allmänt,

Nu har familjen landat och är framme! Allt har gått bra på resan. Nu väntar vi med spänning på det första bildinlägget från Fuengirola.
 
Tess skriver åt:

Så gick Vi tillväga!

Publicerad 2013-09-04 04:00:16 i Allmänt,

Eftersom jag inte orkar sova så kan jag lika gärna skriva lite!
Då ni säkert undrar lite på hur man går till väga så tänkte jag berätta hur Vi gjorde. 
Tänka genom det hela, gärna ett par gånger! När vi tänkt klart och rabblat för och nackdelar, ekonomi hit och dit. Jobbmässigt är det ju inget paradis direkt. Tror absolut att det finns jobb för den som ligger i och letar!
Själv kommer jag att gå på en del föräldradagar och sambon kommer jobbpendla varannan vecka till Norge! Skulle vi trivas och vilja bo längre än 6 månader så fattar jag det som att man måste skriva sig i Spanien, men det tar vi då!
 Vi fick en mäklarkontakt som skickade boendeobjekt via mejl, vi åkte ner och kollade och vips så fann vi ett tilltalande! Då var det bara att åka hem och leva på Google! Fann ut att ett EU kort via försäkringskassan var bra då vi kan få den vård som i Sverige. Kostnadsfritt och väldigt enkelt att skaffa. Pass till minsteman givetvis, men sedan behövs inte mycket mer.....än! När vi kommer dit så är det första vi får lov att skaffa ett NIE nummer (spanskt personnummer) och det gör man på polisstationen om jag inte minns helt fel.
Ja detta blir sannerligen en utmaning!
För att få möjlighet till att skaffa internet osv så är detta ett måste vad jag förstått så det kan nog ta några dagar innan jag kan blogga igen skulle jag tro...
Nej nu blir det lite sömn innan klockan ringer!
Då blir det upp, slänga ihop det sista och till Gardermoen!!
 
 
 

Mycket med flytt

Publicerad 2013-09-02 22:35:22 i Allmänt,

Månaderna bara svischade förbi och så kom augusti!! Nämen, dags att börja plocka, sälja och köra bort grejer då!
Sagt och gjort. Så satt vi i huset som vi hyrde fram till den sista augusti med en massa möbler mindre och mest längtade till september!

Funderade på om vi skulle skicka ner lite grejer med en transport som lyckligtvis skulle ner sista augusti till Spanien men det är ju inte direkt billigt då! Äh, tror vi tar med det viktigaste som kläder, lite nödvändiga köksprylar och lite av barnens grejer så att dom känner sig mer "hemma" när vi landar.

Start på något nytt

Publicerad 2013-09-01 15:44:00 i Allmänt,

Detta år (2013) inleddes med ytterligare mäklarkontakter i Spanien. Vi bokade in en resa på 4 dagar för att åka ner och se ut ett boende i Fuengirola.

Varför det blev just det området beror på att jag forskat mest runt det. Trots att vi vill integrera med den spanska befolkningen så valde vi  att bosätta oss i svenskarnas paradis. Där det finns svenska mataffärer, svenska läkare, svenska skolan och så vidare.

Detta på grund av att vi vill lära oss språket, områdena, hur det mesta funkar vad gäller vård och mycket annat först. Underlättar om man inleder med att lära känna lite vänner från Sverige som kanske har lite erfarenhet och kan tipsa oss om en del till en början. Sen har jag väl egentligen inga problem med att bo just där det är mycket svenskar. Jag gillar Sverige, absolut! Men saknar värmen!

Hur som helst! Vi fann ett townhouse i ett inhägnat område  i centrala Fuengirola med en mysig innergård eller vad man ska kalla det och en kommunal pool. Huset består av 4 sovrum, 2 badrum, 2 balkonger, 1 mindre terrass och en något större. Allt detta fördelat på 3 våningar. 100-150 meter till stranden är ju lyxigt måste jag säga!
Bra det eftersom lillkillen gillar att gräva och  gräva och gräva i sand! Gångavstånd till det mesta, vilket var ett krav eftersom vi inte har någon bil där. Skönt att bara kunna sätta barnen i vagnen och lalla iväg!

Åter till boendet. Det var möblerat med det nödvändigaste, så som sängar, soffa och en köksmöbel. Kan ha stått nån byrå där också. Skönt när det inte är allt för mycket inredning så att vi kan sätta vår egen lilla prägel på det också!

Om

Min profilbild

Kimmi

Följ vår familjs äventyr i Spanien!

Maila mig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela