Nu är drömmen verklighet!

Falukorv!

Publicerad 2013-10-31 20:18:20 i Allmänt,

Dagen inleddes med start på en ny migränattack så idag har vi bara "softat". Var jättefint väder idag men skuggan är faktiskt ganska sval måste jag nog erkänna.
Då jag kände mig helt fri från värk så blev det en lång tur i långsam takt längs med strandpromenaden för att inhandla halloweengodis. Enda lillfisan har pratat om på förmiddagen! 
Tog oss även en tur inom den svenskägda restaurangen "Viva" där Elina och Edvin fick sin sååå efterlängtade falukorv med mos, dock var det lite för mycket vitpeppar i moset för barnen så de åt mest bara korv. 
Själv beställde jag in ris med en härlig currykyckling till medan farmor gav sig på en entrecote. Underbart gott tror jag alla tyckte att det var! Bra personal och bra service!
 Kameran låg så fint där hemma så idag bjuds inte på några bilder dessvärre. Bara jag blir mig själv igen nu och hjärnan är mer på min sida så kanske kameran får följa med den också...;)
Fått tips på objektiv nu (som jag redan glömt vad det hette) så då kan det ju hända att det blir lite roligare också! Gillar verkligen att fota men känner nog att jag måste utveckla det hela lite nu.
 
För att blicka tillbaka till dessa strumpor som skulle avlägsna döda hudceller så kan jag säga att de funkade kanonbra! Tog lite längre tid innan huden släppte (6 dagar) med dessa än med de som jag hört använt "Baby Feet" där det har verkat släppa efter cirka 3 dagar. För mig med mitt tålamod så kommer jag troligtvis inte använda den sorten igen. Ska vara snabba resultat! Men har man tid över så går det säkert fortare om man exempelvis sätter fötterna i ett fotbad!
Utlovade bild på detta men för allas bästa så avstår jag helt!
 
Ha nu en ljuvlig kväll!
 
Kram
 
 

Flytt på G!

Publicerad 2013-10-30 23:13:32 i Allmänt,

Ja som ni kanske fick med er så kollade vi på annat boende härom dagen. En lägenhet på typ 6e våningen, 3 sovrum osv. Kändes tryggt och behagligt när man kom in! Vi lämnade idag deposit på den och i slutet av november lämnar vi denna pueblo! Trist på ett sätt men det är för stort och föör mycket semesterboende på något vis. Kommer sakna den otroligt fina trädgården och poolen! Där borta i Los Boliches har vi en gigantisk pool på området men den är endast öppen juni-september. Stranden är cirka 5 minuter bort men jag tror nog att vi överlever ! ;)
Går tillbaka till då Elina skulle skrivas in på spansk skola. Vi var då tvungna att gå till "Eyuntamiento", alltså stadshuset för att registrera att vi bodde här och så. Det ska ju föras statistik och allt sånt så...
Hur som helst så gick vi nu dit och avskrev detta idag. Absolut inga problem! Hade turen att en karl prata engelska. Men det står en skylt om att man ska ha med någon som talar spanska! Detta är för er som har tankar på att flytta hit...
 
 
Själv mår jag idag bättre. Lite skum hörsel och tung i huvudet men jag orkade röra mig och det är ett plus! :)
Nu ska jag knoppa som de små och hoppas att jag imorgon är heelt återställd!
 
Natti natti!
Kram
 

Migräään! :(

Publicerad 2013-10-29 21:37:20 i Allmänt,

Ja igår uteblev bloggen på grund utav min migrän! Så himla grymt ont så att det inte ens går att tänka sig om man inte själv haft en attack! I cirka ett och ett halvt dygn har jag nu lidit. Verkligen lidit!
Vi skulle iväg till Los Boliches igår för att kolla lägenheter coh redan innan så kände jag av lite svag huvudvärk, men som så många andra vansinnesgånger så trodde jag att det skulle gå över. Tji fick jag! Glömde tabletterna hemma gjorde jag också! Det blev värre och värre så på väg hem orkade jag knappt vrida huvudet och det gjorde såå ont så jag ville bara skrika och gråta rakt ut. Tar man inte migränpillret i tid så hjälper inte tabletten när jag väl tar den. Så himla passande med en av de varmaste och soligaste dagarna på länge med så det underlättade ju inte för trycket där inne i hjärnan direkt! :(
Väl hemma tog jag en tablett, kröp ner i sängen och där låg jag och orkade absolut inte sova. Allt pulserade, jag grät och hyperventilerade för fullt. Man får ju också lite ångest när man vanligtvis är pigg och aktiverar barnen för fullt och härjar, springer i lekparker, äter glass och myser och vid sådana här attacker inte orkar lyfta ett lillfinger utan att det börjar pulsera. Lilla gumman berättade att hon också hade ont i huvudet så jag sa: Det hoppas jag verkligen inte du har för det gör så ont. Hon säger då: Men jag slog i huvudet jag förstår du lilla mamma. Därför har jag ont. Så himla söt så jag ville bara krama om henne. Om jag bara hade orkat! Till och med sopbilen ute på gatan svor jag över då det vibrerade i hela hjärnan när den körde förbi!
Detta var alltså ett migränanfall utan aura. Jag hade helt enkelt inget synbortfall följt av värk utan nu var det "bara" ren värk. 
Mer piller (maxalt) svaldes plus spanska piller och i väntan på att det skulle hjälpa så låg jag och längtade tills nästa piller. Jag hatar verkligen att stoppa i mig piller men har man ont så har man! Inte nog med detta så kastade sig febern över mig igen...så...ja jag har haft bättre dagar.
Karln i stugan var som tur var hemma så han fick ta barnen och serva mig för fullt med kalla blöta trasor på pannan, piller och dryck. Han har som tur är börjat förstå hur det är att ha denna migrän. Nu får vi se till så att vi har med piller överallt sa han!! Huvudvärk är som en fis i rymden i jämförelse.
Idag blev det lite bättre så jag var på benen en stund och sedan kom det ännu en attack. Då känns det bra hopplöst! Men jag hade inte i närheten av den värk som jag fick igår så jag lyckades vila bort lite.
Migrän är alltså då vissa blokärl i hjärnan drar ihop sig för att sedan vidga ut sig. Det är när de utvidgas som värken framträder.
Migrän med aura är när man får en föraning i form av synfenomen såsom dubbelseende, zick-zack mönster, suddigt seende osv.
Jag har mot detta testat frystorkade tabletter, migrän-nässpray, migränsprutor och olika piller. Har nu funnit ett bra piller (Maxalt) sväljtablett som funkar bra om man tar den i tid. Ta den i tid Kimmi!! Ta den i tid!!
Känner att det fortfarande ligger något och gnager där inne så idag blir det tyvärr bara detta jag skriver om. Vill inte riskera att få en likadan natt.
 
Hoppas ni mår bra så återkommer jag imorgon om jag nu orkar hålla huvudet i trim!
 
Kram

Sverige vs Spanien

Publicerad 2013-10-27 20:56:56 i Allmänt,

Ja det har ju sannerligen varit lite ståhej sedan vi flyttade hit till Fuengirola! 
Men jag kan inte säga att jag haft någon hemlängtan. Inte än i allafall. 
Man har velat flytta till lägenhet och vill väl fortfarande, och det på grund av dessa äckliga möss! Betalar man dyr hyra så ska man inte behöva trängas med möss. Vidrigt och särskilt när man har barn som är efter golven och leker och plockar.
Sverige är ett fint och fräscht land, fint om sommaren med gröna ängar och doften av skog är bra härlig. Vintern är för lång men den är lite mysig också....liiite. Jag tror faktiskt att vi kommer att landa där snart igen. Men vi provar nu det här året så får vi se. Jag har som sagt ingen hemlängtan men vi känner heller inte att det är här vi vill bo. Bra att testa detta år och se. Kan ändras åt vilket håll som helst! ;)
Spanien är varmt och skönt och framförallt vackert och det regnar ju inte som det gör hemma i Sverige! :)
Vi har dessutom cirka 100 meter till stranden, kanonfint poolområde och gångavstånd till centrum med alla möjliga butiker, diskotek, frisersalonger, nagelsalonger och ja...allt man kan tänkas behöva!
Men det är ju inte bara underbart! Hundskit lite överallt så man får köra slalom med vagnen, flugor, flugor och flugor i massor nu, kackerlackor (har som tur är inte stött på så många än) peppar peppar! Vattnet luktade när vi kom hit ungefär som att gå in på badhuset, klor. Vet inte om man vant sig men känner inte av det lika väl nu. Vi dricker inte vattnet.
Dessa stengolv tröttnade jag fort på! 
För och nackdelar med allt!
Fick jag bestämma skulle jag plocka med en massa massa mer varma härliga soldagar till Sverige!
Vi får se nu vad de närmsta dagarna har att bjuda på. Edvin är sjuk så här blir ingen utflykt. Hade tänkt oss iväg på en tur nu när herrn är här men det får vänta. 
Det är ju så fantastiskt att man kan åka ut på delfinsafari, djuphavsfiske, jetski, vattenskoter, parasailing, och vill man hålla sig på land så finns ju tivoliworld, fjärilsparken, zoo, åsnefarm, seaworld och massa massa mer! Allt är inte precis runt knuten men inte så långt undan heller! Liite lyxigt! ;)
 
Nu mys med lilla gumman min! ;)
 
Kram

Sjuklingar & kasst väder = Bra kombo! :)

Publicerad 2013-10-27 00:21:14 i Allmänt,

Ja herrejösses! Inte helt lätt att blogga med den här familjen, och absolut inte när de små är sjuka och är vakna snäppet längre än vanligt!
Idag har det varit mulet och till och med regnat! Välkommet måste jag säga. Väldigt passande att vi är sjuka nu.
Efter lunch slängde jag i mig ett piller så att jag skulle orka hänga med familjen för att inhandla det absolut viktigaste såhär en lördag. Lördagsgodis!!
 
 

Alla nöjda och glada! 
På kvällskvisten nu så har jag orkat med att packa ner kläder i lådor och fått ordning i garderoben. Har även suttit med gumman och övat på spanska. Vi har ju trots allt köpt en massa böcker för en massa pengar så nu blir det till att öva hemma! ;)
 
 Skolböcker till en 3 åring kostade närmare 100 euro!
 
Nyttigt som tusan att sitta med detta och mer än jag själv kunnat ana sätter sig!

Nu ska jag hoppa i säng och sova. Tycker inte man gör annat nu när man är sjuk. Alltid haft svårt för att orka varva ner trots att jag varit dålig. Det ska plockas, städas, lagas mat och fejas med precis allt. Men här har man ju inte så mycket att fejja med så det är skönt på ett vis!
 
Sov sött!
 
 
 

Festligt såhär sista dagen!

Publicerad 2013-10-24 22:46:00 i Allmänt, Mat & dryck,

Halvslapp dag med mys & fika på Ingers Cafe´! Där fick det bli en skagentoast...mumma! Lite festligt såhär sista dagen innan mor ska åka hem.
Var även in och fick lite broschyrer på maassssa äventyr!! :)
Solen sken idag så det var väldigt skönt. Igår var det mulet efter en natt med mycket mycket regn!
Elina kom då ut och såg spår av regn på plattorna och skriker: Kolla farmor! Det har regnat!! 
Hi hi...inte helt van vid att det regnar här. Har än så länge bara upplevt ett par droppar dagtid!
Det var tänkt att vi redan ikväll skulle följa mor med tåg till flygplatsen eftersom flyget går så tidigt och inga tåg går nattetid, och sätta henne i en taxi när det enda hon säger på främmande språk är yes, no och no comprendo....ja ni förstår...;)
Men! På väg hemifrån dyker vår fantastiske granne upp och erbjuder sig att köra henne tidigt tidigt till morgonen och hjälpa henne med check-in. Jag är så otroligt tacksam för detta! Skönt att veta att hon tar sig någorlunda dit hon ska!
Jag vet precis vad de ska få som ännu mer tack för all hjälp och som grattis till nya huset-gåva då de ska flytta hem nästa år. Men det är inte heelt lätt att finna!!
Jag googlar som jag gjorde när jag själv skulle köpa detta men utan resultat. Något är det ju som jag missar...jag försöker vidare! När jag finner vad jag söker så ska jag visa er! ;)
Nej nu blir det till att avnjuta en kall smirnoff ice och sedan krypa till kojs!
 
Mmmm....göttans!
 
Under tiden man beslutar sig för en dagsaktivitet så kan man ju alltid ta sig en sup! ;) Lite vatten har de klämt in på hörnet me! En sup till syster & ett glas vatten till svåger, eller? ;)
 
 
NattaKram!
 
 
 
 

Måna om sina fotgängare här!

Publicerad 2013-10-22 21:47:16 i Allmänt,

Lilla gumman min vaknade idag med feber, så här har inte gjorts så mycket idag. Varit ute och gått lite och besökt farmacian för lite meducin!
Måste även ge en eloge till det spanska folket! Inte för deras väldiga bilköring men för att de stannar vid övergångsställena! Precis på alla övergångsställen! Helt otroligt! Känns så fantastiskt lyxigt. Har inte hunnit googla på om de får all världens böter ifall de inte stannar eller om de bara är så otroligt måna om fotgängarna. Måste tillägga att det är så fort man har barnvagn med sig, och barnen placeras vääldigt högt här så kan ju vara det. 
Skulle någon råka missa att man ska över så ber dom om ursäkt med en huvudrörelse. Fantastiskt! Skulle vara i Sverige det! Där nästintill gasar en del på när de ser en fotgängare...
nej nu ska här mysas och kureras! Imorgon dyker pappsen i stugan upp och om vi längtar? Jo en aning! ;)
 
Ha en fin kväll!

I hopp om vackrare fötter!

Publicerad 2013-10-20 22:58:50 i Allmänt,

Denna strålande dag har mest gått ut på lek! Umgåtts med grannarna och Elina har fått lekt både med tjejerna där och med florida-kompisen på stranden. Edvin har mest lekt för sig själv han...
Skeppet fick sig ett besök av oss alla och typ resten av Fuengirola kändes det som! 
Kvällen har gått i mys och nu när barnen sover så passar jag på att vårda mina fötter med strumpor som ska leda till att döda hudceller ska falla av. Detta ska då ske inom 3-7 dagar. Spännande! Lär förmodligen få gå med skor nu då detta inte kommer se så nice ut!
 
 
 
Ja detta var ju då det som jag så länge tänkt göra men aldrig fått tummen ur och tiden har liksom inte funnits till. Eller rättare sagt, jag prioriterar bort mig själv! Men nu sover trollungarna så nu minsann slog jag till!
90 hela minuter i dessa sockor så hoppas vi på vackra fötter sen! Får se om jag vågar slänga in någon bild på när det ömsas skinn och efter...;) ni får tyvärr ingen före - bild för då ligger ni nog med mardrömmar sen! :D
Eftersom jag inte vet något om detta märke utan bara hört talas om Baby Feet och vad det andra nu heter så hoppas jag att fötterna sitter kvar efter behandlingen!
Nej nu ska jag väl fortsätta sitta här och dega med fötterna i denna något starka vätska och även vara lite social med mor som faktiskt åker hem på fredag!
Njut av resterande timme av söndagen och hoppas ni får en härlig start på nya veckan!
 
Kram
 

Nya vänner på G!

Publicerad 2013-10-19 23:29:50 i Allmänt,

Ja idag har det återigen varit finfint väder! Herrejösses vad mycket sol här är. Inte van detta! 
Har handlat och grejat för idag kom farmor till de små. Härligt att bli en till i huset! 
På kvällskvisten var vi nere på stranden jag och barnen och Elina träffade en liten tjej som hon lekte så bra ihop med. Det slutade med att jag började prata med föräldrarna och vi diskuterade Fuengirola och skola osv...De hade flyttat hit från Florida i mars. Hur som helst så bestämde vi oss för att höras av och ses en annan dag! Himla härligt med lite kontakter. Nöjda och glada gick vi hem och åt hemgjord pizza och en massa dajm. farmor hade plockat med en påse med små dajm. Dom känns något godare än en stor dajm...;)
Hon hade med en massa av våra önskemål också. Saknar ju vissa saker, såsom smycken, nagellack, mysfiltar, foton....ja till och med en stor matta (barnens)! Blev även lite kryddor och sirap...:) Min träningsmatta lyckades också få plats så nu finns inga undanflykter! Ska snart köra stenhårt! 
Har idag inhandlat något som jag länge tänkt men inte blivit av! Berättar mer om detta imorgon för nu ska jag bara  slänga mig rätt ut på soffan ska jag säga er!
Ha en härlig helg! ;)
 
Mmmmm....:p
 
 
 
 
 
 
 

Firande!

Publicerad 2013-10-18 22:21:50 i Allmänt,

Idag har gumman skrivits ut ur skolan och vi är ju givetvis överlyckliga för detta! Vi tänkte oss iväg med buss mot Mijas pueblo men vi avvaktar tills vi har en dag med aningen mer tid än de två timmar vi skulle hinna med idag.
Tog oss en tur i staden och fann ett par ursöta sandaler till gumman. Äntligen! 
Vandrade omkring totalt cirka sex timmar så nu är våra trampdynor slitna...
Avslutade på strandpromenaden med en härlig glass! Upptäckte dock att min innehöll alkohol! :)
Skulle även köpa glass till gumman härom dagen. Den hette mojito och såg läskande ut tyckte både gubben & gumman men kassören frågade om lilltjejen skulle ha den och avrådde genast då även den innehöll alkohol!
Gäller att kolla ordentligt innan man köper något här...
Nu har här skypats med kära syster och familj så nu saknar vi dom ännu mer! :( Längtar rejält till 15 november kan jag säga!
Fredagsmys och firande av att gumman slutat spanska skolan har vi haft nu. Hon valde själv ut en liten söt champagneflaska för barn som hon och Edvin skulle dela på! Så söt med en clown och ballonger på..
Trött i fötter och får avtryck i arslet av denna förbaskade rotting-barstol så nu säger jag natta-hej!
 
Fin ordning på kablarna här!
 
Hade man gått på den sidan så hade man nog trasslat in sig!
'
Elina & Edvins glassfåglar!
 
Min!! Copa Cabana!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårar och ett hopplöst fall!

Publicerad 2013-10-18 00:11:19 i Allmänt,

Tänker inte ens gå in på hur dagen startade men ni har väl hängt med i tidigare inlägg skulle jag tro... Så mycket som jag grät när ja lämnat gumman idag har jag nog aldrig gjort! Ville inte äta, dricka, prata. Knappt andas! Min dotter ska inte behöva må så dåligt och jag själv orkar det inte heller...:( vet inte hur många gånger jag försökte skölja ansiktet för att se piggare & gladare ut för att kunna gå till affären! Tårarna bara forsade...
Men väl ute på stan så gick tiden fort! Det första gumman sa när hon kom ut var: Ja vill inte på skolan imorgon!
Idag har vi slappat inomhus mest, lekt vid skeppet en sväng och myst hemma. Försöker samtidigt tämja gossen med det värsta humöret man kan tänka sig, och för en trots!!! 
Känns som ett hopplöst fall. Han är och kommer förbli ett litet monster den grabben tror jag! Tur han är söt! ;) för ibland tänker man på scenen i "Hans & Hennes" med typ någon returstation på BB! ;D
Nej nu får jag hoppa i säng för imorgon ska jag iväg till skolan där dom troligtvis återigen ska försöka övertala mig om att ha henne kvar. Men icke! Ur skolregistret ska hon!
Nattakooz!

Vi har blivit med noshörning!

Publicerad 2013-10-16 22:35:00 i Allmänt,

Idag när gubben i stugan åkt mot Malaga flygplats så tog vi oss en tur mot bron för att kolla in sköldpaddor och fiskar. Var ju bara tvungen att gå inom butiken som jag tidigare köpt en aloe vera-blomma i för att fråga om hon hade fler! Jag köpte den sista förra gången och den var riktigt stor! Hon var så snäll så hon skulle plocka med en när hon åker till trädgårdshandlaren imorgon...:) Dom är så stora och fina och kostar endast 6€. Blir det fint på terrassen. Det tar sin lilla tid men till slut så!
Gick förbi en butik härom dagen och jag föll pladask för en så himla fin noshörning!
Orkade inte släppa den ur tankarna så idag gick jag dit ganska bestämt för att kolla in den lite närmre. Butiken var inte i billigaste laget och inte heller min lilla noshörning! Meeen fin var den och med hem följde den! ;)
Blir dock ett litet problem att placera ut den eftersom detta hus vi hyr inte har den vackraste inredningen precis, men så är det.
Som ni säkert redan vet så har ju allt vad gäller internet krånglat lite för mig och nu senast genom vodafone. Jag skaffade ju ett kontantkort där som kostade 20€ första gången och sedan skulle man fylla med 15€ varje månad för att behålla det antalet sms, samtalstid och internet som det innefattade. Jag gick dit någon dag för sent än det var tänkt på grund av att det var helgdag här så jag hade räknat med att få aktivera mitt kort på nytt för 20€. Å nej det behövs inte sa hon! Jag behövde bara betala refill på 15€. Så bra tänkte jag, betalade och gick därifrån utan kvitto. Att jag aldrig lär mig! Detta funkade ju givetvis inte eftersom nöten till biträde inte förstod mig skulle jag tro. Jag trodde att dom var ganska bra på engelska i detta område eftersom det är många svenskar, norskar och allt möjligt folkslag här. Men icke!
Glöm och gå vidare...in på orange och fixa ett där istället. Superbra service! Verkligen! EN person där kan engelska och gud vilken underbar människa! Nu betalar man 2,21€ i veckan så det känns bra...än så länge!
Måste även tillägga att första kontakten på vodafone var kanon även den!
Nu skulle jag vilja kasta mig på golvet och träna men har inte fått hit min matta och vanliga mattor finns det inte så många här än så motivationen tryter lite...får ta en bit sockerkaka istället. Måste få säga att jag saknar sverige vad gäller att baka. Visst, bara man vet vad allt heter och var det finns så går det väl men det smakar ju inte helt detsamma heller...
För övrigt har dagen varit ganska lugn. Tog en tur till lekparken nu på eftermiddagen så dom fick härja lite. Stötte på en mus...den var inte "in action" så det var ju skönt!
 
Så vacker!
 
Min fina noshörning!
 
Den här musen har nog stött på bättre dagar!
 
 
Natti natti på er alla!
 
 

Lite shopping & rum-fix!

Publicerad 2013-10-15 22:56:00 i Allmänt,

Ja idag när gumman var på skola så lyckades jag nog mer eller mindre att övertala karln om att skola kanske inte är det bästa för snuttan. Klockan blev 14 och ÄNTLIGEN fick vi hämta henne! Tro det eller ej, hon kom halvt skuttande med ett leende på läpparna! Kan säga att vi båda kliar oss i skallen och inte helt vet hur vi ska göra! 
Hon verkade ha fått någon tjejkompis såg vi när vi gick så vi får ge det några dagar då. Vi tycker ju självklart att det är kul om hon får kompisar, jag kanske får kontakter, hon slipper lillebror några timmar och att hon lär sig språket. Skulle det inte gå bra så får jag väl köra lite spanska-undervisning hemma! Vi har ju ett gäng böcker nu som jag beställde! :) Men som sagt, veckan ut.
Det har en härlig dag som denna letats efter gardinstänger, gardiner, sandaler och tröjor till gumman. Vi fick med oss en del kläder till barnen i allafall! Riktiga kalaspriser på en massa kläder faktiskt!
Har under eftermiddagen grejat i ena rummet på plan 2 och fått in alla leksaker och fixat så det ska vara lite mysigt när svärmor kommer på besök. Är för mycket trappor upp till tornet som vi kallar det, så hon med sin onda rygg får nog njuta av lekrummet!
Har länge och väl planerat att få upp väggdekorerna där inne men det blir liksom aldrig av! Kanske inte ens fäster på dessa väggar....ja vi får se hur det blir!
Slänger upp en bild den dagen det blir av men nu är jag trött så nu slör ja rava i bingen, som min pappa säger! ;)
Saknar er alla där hemma! Längtar till 15 november! Wiiieee!! Och till december!!!
 
Här gick vi lös idag! Massa fina barnkläder, skor och inredning!

Sluta skolan går inte...sorry!

Publicerad 2013-10-14 23:00:34 i Allmänt,

Ja som ni redan vet så var det ju dags för skolan igen och inte blev det utan tårar. Gumman ville inte dit och jag ville ju inte att hon skulle gå heller om jag ska vara helt ärlig. Men har hon ett stön till pappa så har hon...
När de gått så satt jag och grät, grät & grät! Mår så dåligt i mamma-hjärtat när de små inte mår bra. Vi får se hur detta går. Jag är villig att prova denna veckan och blir det inte bättre så ska jag bannemej ha henne hemma!
Om det nu går att få ha henne hemma. När jag ringde skolan förra veckan och berättade att hon inte ville dit och att jag hellre vill ha henne hemma så gick inte det. I september hade det gått men nu var vi i oktober så...sorry! Det går inte sluta! Den enda som kan engelska är engelsk-läraren som jag försökte kommunicera med på telefon och jag kan säga att.. oj....inte konstigt de är kassa på engelska i Spanien! 
Det jag tror att jag fick ut av samtalet var att jag kunde behålla gumman hemma en vecka för att vänja henne till att gå upp tidigt. Blir hon sjuk så behövs både läkarintyg och pass...uj uj... Jag tycker ju inte heller att det ska behöva vara några som helst problem att ta henne ur skolan då den inte är obligatorisk, låter ju helknäppt! Eller vad tycker ni?
Blir spännande att se hur detta utvecklas....eller inte...
Åter till dagen som varit! Hämtade gumman som troligtvis hade gråtit en del idag. Enligt henne så var det hon och tjejen med snoddarna som gråtit idag, så hon var inte ensam! Sötnöten min!
Eftersom far hade lovat henne att välja överraskning efter hämtning så fick han stå för det!
Här har med andra ord lekts en hel del med kassaapparater, mat och pengar! Så kul så!
Stranden fick sig också ett besök! Tur att den ligger runt hörnet! Mor fick ju för sig att det kunde sköljas upp lik eftersom det har kantrat några flyktingbåtar utpå någonstans....sååå...blev inte mycket bading idag....:) Men imorgon! Efter inköp av gardinstång! Då hoppas vi återigen på kanonväder och lite strandhäng!
Bara jag lyckats övertala denne karl om att v50´n gör sig bättre i Spanien än i Sverige så ska ni få se att det blir lite utflykter frampå! Jag längtar såå!! Finns så mycket som jag vill åka och titta på!
Man får ju räkna med att bilen blir lite tilltufsad förstås...:/
Härom dagen stod vi och tittade på en som var lite inklämd. Han körde fram, svängde, backade, svängde, puttade lite på den framför och puttade på den bakom...vips, så var det bara att köra! Ja herregud!
Ja mycket får vi se här vill jag lova!
Nu tar jag kvällen! 
 
 

Åter till skolan...

Publicerad 2013-10-13 22:33:18 i Allmänt,

Kan inte skryta med att det har hänt direkt mycket idag. Tagit det lilla lugna med barnen och varit och tittat på sköldpaddorna en sväng. Gumman släpade med pappsen till skeppet medan jag tog lillmonstret i vagnen för lite sömn! Han brukar vara stönig och kämpa för att hålla sig vaken men nu är dom båda genomförkylda så han somnade ganska fort. Då kunde ju inte jag göra annat än att passa på att kasta mig ut i solen. Blir inte så mycket solande måste jag säga. Barnen kräver ju trots allt mycket tid och dom varken ska eller orkar vistas särskilt länge i solen. 
Idag fick karln äran att klura ut en middag så det slutade med att vi satt på en restaurang vid havet! :)
Beställde in grillspett bestående av kött, paprika, lök och tomat och till det serverades strips och sallad.
Även ett stort fat med lite av havets läckerheter i friterat format! Ja får nog lov att säga att spettet föll mig mest i smaken. Men med tiden så kanske även jag föredrar friterade yngel framför kött & strips! ;)
Lite lek i parken och bad fick det bli innan man förberedde gummans låda inför skolan imorgon.
Hon fick vara hemma en vecka nu och ta in lite av de dagar hon var på skolan. Tredje dagen var tuff för henne och det förstår jag verkligen. En tuff liten tjej! Imorgon blir det att testa igen men då får pappsen följa henne. Jag är vek i detta fallet måste jag säga. Hade det varit en svensk skola så hade jag absolut kunnat lämna henne utan att gå och grubbla som jag gör nu. Nu funderar man ju på allt! Det gör ont i mig när jag vet att ingen förstår henne och hon inte dom samt att hon är en ganska försiktig tjej som inte tar för sig på det sättet man kanske hade önskat...hej hopp....ja vi får hoppas det går bra. Lillfisan kan i allafall räkna till fem på spanska och kan säga tack...;) Alltid något!
Nu blir det nog snart natten här även för mig! Dessa spanska rytmer fick man kliva ur ganska snabbt! Ska gumman orka upp till skolan så får vi köra a la Sweden! 
 
Denna bild skulle varit med igår...
 
...och den här härliga palmen som slänger in en & annan dadel på terrassen!
 
Ena linslusen...
 
 
...och den andra mer tokiga linslusen...:)
 
Havets friterade "läckerheter", sardiner,fiskyngel (tror jag), små bläckfiskar, bläckfiskringar och något annat skumt som smakade gott!
 
Utsikten från restaurangen var inte den sämsta!
 
Tokiga det är vi men hujedamej vad kul vi har!
 
Med det säger jag God Natt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen internet...eller?

Publicerad 2013-10-12 22:41:54 i Allmänt,

Ja som ni säkert redan förstått så har detta internet dragit ut lite på tiden och jag har inte haft möjlighet att blogga i den utsträckning som det var tänkt. Men nu hoppas vi att det är här för att stanna!
Har ju hänt en del och tagits bilder med mobilen, men bilderna blir ju såå mycket finare med systemkameran så ni får troligtvis klara er utan de dagar, bilder och upplevelser som varit.
Dagen idag har varit solig, varm men det har fläktat sådär skönt så man slipper gå runt och svettas som i början när vi kom. Kunde inte ens städa ett rum utan att svetten rann!
Vi har klippt häck, skurat och spolat vår kaklade terrass. Jag har även städat inne så nu kan vi sova riiiktigt skönt! Tog oss en liten kvällstur som vanligt längs promenaden. Ett litet måste att gå ner och kolla vågorna innan vi tar natten!
Hösten kommer med stormsteg och temperaturen har sjunkit några grader. På morgonen när vi kommer ut nu så ligger det på +22 jämfört med de +26 vi hade i början (skuggtemp). I butikerna har höst/vinterkläder kommit fram! Jättesnygga kläder måste jag säga att de har här till skillnad från hemma i Sverige! Priserna är också väldigt bra! 
En del har ju faktiskt börjat dra på sig täckjackor, kängor och så vidare....själv tycker jag nog att det är aningen för tidigt! Nästa år kanske jag tänker annorlunda vid denna tiden, men nu sitter det svenska klimatet fortfarande kvar i tankarna så man fixar liksom att gå i kjol, flip-flops och en tunn tröja på kvällen!
Måste tyvärr sluta nu men slänger in några bilder! ;)
Den härliga strandpromenaden på hela 8km!
 
En av ingångarna till urbanisationen vi bor i!
 
Å där krångla datorhelsike! Verkar inte vara meningen att jag ska blogga.
Skulle lagt in ett par bilder till men de får väl vänta då! Hoppas jag har datorn på min sida imorgon för nu tröttnade jag kan jag säga! Natti natt!
 
 
 
 
 

Problem med nät

Publicerad 2013-10-02 00:06:49 i Allmänt,

Vid byte av mobiloperatör så fungerar det inte längre för Kimmi att göra inlägg via mobilen. Så nu får alla som följer bloggen vänta tills internetanslutning aktiverats i huset. Förhoppningsvis kommer det inte dröja...
 
Tess skriver åt:

Om

Min profilbild

Kimmi

Följ vår familjs äventyr i Spanien!

Maila mig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela