Nu är drömmen verklighet!

Lite träning...

Publicerad 2013-11-30 22:22:20 i Träning,

Ja då mina två små troll vägrar sova så har de fått titta på Pippi Långstrump och gör fortfarande. Jag själv tog tag i mig själv och gjorde mig ett litet träningspass här hemma. Har varken vikter eller tid till att springa på gym just nu så det är såhär det får bli. Får se om jag orkar mig upp ur sängen de kommande dagarna...;)
 
Ikväll blev det:
*Plankan 1 min x 3
*Crunch 20 x 3
*Cykelsparkar 1 min
*Scissor Kicks 30 sek
*Armhävningar på knä 10 x 3, varvat med uppåt kickar 20 x 3 på varje ben (stående på alla fyra och sparkar uppåt)
 
Saknar dock vikterna (EZ-dumbbells) och träningsbänken!
Tror inte karln min är särskilt sugen på att lasta med det i bagaget hit bara...;)
 
Nej nu får det bli kudden!
 
Hoppas ni alla får en fortsatt grym lördag kväll!
 
Kram!

Fredagsmys på hög nivå!

Publicerad 2013-11-30 00:02:10 i Allmänt,

Fredag och snart december! På söndag redan väl?! Känns helkonstigt... Men men...vaknade upp och såg att solen sken och inte ett moln på himlen. Hade (tro det eller ej) hoppats på dåligt väder så vi kunde vara inne och baka idag! Tänkte att vi skulle dra oss mot svenska kyrkan för att träffa lite andra barn och sjunga lite och ta en fika...men gumman ville INTE dit. För mycket barn sa hon...tror det satt sina spår från när hon testade spanska skolan. Har ju märkt att de spanska barnen faktiskt är ganska elaka, så den här lilla tjejen har nog fått stå ut på den skolan! Skär i hjärtat på mig när hon inte vill ut och ha roligt för att hon är rädd att det ska vara mycket barn. Inte ens till skeppet ville hon för där vet hon att det är mycket barn.
Men men, jag packade i ordning matsäck och lite lekgrejer så tog vi oss en promenad ner till stranden då åtminstone!
Hur härligt som helst i solen och barnen lekte och hade skoj vid rutschkanan och gungade för fullt! Tog fram en filt och hade lite pickninck och njöt av våra mackor, ostkuber, morotsstavar och clementiner. Gumman älskar att äta ute så hon mådde som en prinsessa!
Eftermiddagen spenderade vi bland mjölburkar och bunkar hit och dit. It´s not only only att ha med lille Edvin när man bakar inte! :)
Elina vill ju inte riktigt gå med på att degen måste vila innan man bakar ut så det var tur vi hade fredagsmys att underhålla oss med under tiden! Chips & dip! Nöjda barn!
 
 När degen vilat klart satte hon klorna i den!
 
Pilla i russin var lagom göra för Edvin-busen!
 
Ja nu sitter jag här sent och skriver. Elina ligger som en säl rätt ut i soffan och sover...godingen min!
Blir till att bulla in oss i våra gosiga täcken och....hoppas hoppas....håll nu tummar för att Edvin sover inatt!
Vi vill sova sött hela bunten!
 
Behöver ladda upp inför en dag med lördagsgodis!!
Edvin och socker=utsliten mor!
 
Sov sött alla!
 
Kram
 
 
 
 
 

Det blåser i palmera idag!

Publicerad 2013-11-28 21:50:41 i Allmänt,

Alltid lika trist när karln åkt iväg men vi får göra det bästa av situationen!
Idag har det varit grått, blåsigt och några droppar regn har ramlat ned så vi tog bilen till Miramar köpcenter och åkte lite karusell, köpte jäst och lite annat!
Hade tänkt baka idag när det var lite halvtaskigt väder men dagen går såå himla fort! Vips så var det kvällen! Gick en tur inom bazaren bredvid för att kolla in lite julpynt, men det är inte helt lätt med en klåfingrig liten Edvin!
Säger man nej så pillas det ju gärna lite extra och säger jag nej fler gånger...ja då slänger vi granjäkel i golvet! Slitsam är vad han är!
Lite pysselgrejer fick följa med hem så nu får vi inte plats med mer!! Bara att pyssla.
Får hoppas på fler dagar med taskigt väder så att man får både baka och pyssla! ;) 
Just nu blåser det så det vibrerar i fönstrena! 
Märker av att husen inte är jättebra isolerade nu faktiskt så element får man köra på kvällen/natten nu om man inte ska frysa och på med gosiga täcken!
Hade det inte blåst så förbaskat så hade det varit riktigt skönt! 
Men men...mig gör det inte så mycket att det är lite svalt. Hade varit trist om det hade varit shorts-väder kring jul får jag nog lov att erkänna!
Nej nu blir det snart sängen här...lillkillen verkar sova oroligt även denna natt så får se hur det utvecklas. Mardömmar verkar det som...:/
 
Ha en riktigt go kväll/natt!
 
Kram
 
 

Fjärilar överallt

Publicerad 2013-11-27 00:35:54 i Allmänt,

Varje tisdag och lördag hålls det marknad på feriaplatsen, inte långt från oss där de säljer allt möjligt. Vi var dock mest intresserade av det ätbara!
 
Göttans! Billigt är det också! 
 
Efter marknadsbesöket så fick vi i oss lite lunch och begav oss sedan till Benalmadena och fjärilsparken!
Vi bestämde oss för att skippa autovian och körde genom stan, vilket resulterade i att vägen till parken blev aaningen mycket längre än nödvändigt...men vad gör det i dessa omgivningar?!
 
Lite härlig utsikt
 
En "liten" som gärna klättrar och är överallt!
 
Poserar mer än gärna framför kameran...gostjejen!
 
Oliver
 
 
 
Vi hann inte mer än in så hade Michael en på handen...
 
 
 
Puppor
 
Vackert...
 
Den här rackarn var svår att fota, men efter många varv där inne så fick vi en liten glimt av det blå...;) Sååå fin!
 
Inte bara fjärilar...
 
Fanns leguaner, kameleont (i terrarium) sköldpaddor, karpfisk och något annat som jag inte kan namnet på. En skygg varelse på fyra ben i allafall...:)
 
Något nöjd liten tjej! Värre var det med lillskiten i vagnen som var livrädd för fjärilarna!
 
Ja detta kändes inte så häftigt innan man gick innanför dörrarna men det var en enorm upplevelse! Fantastiskt mysigt och att få komma så nära inpå fjärilarna. Kändes magiskt på nåt sätt!
Rekommenderas varmt om ni har vägarna förbi Benalmadena!
Kostade 9,50 €/ vuxen och gratis för våra barn!
 
Med detta säger jag God Natt!
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariposario de Benalmadena!

Publicerad 2013-11-26 09:37:41 i Allmänt,

Det är tisdag och solen skiner över Fuengirola! Härligt!! För oss blir det en tur ut på marknaden för att inhandla en massa härlig frukt och grönsaker! 
Motivation fanns så idag blev det lite träning innan barnen slog upp de blå! Ska bli ordning på detta nu!
Elina blev som jag trodde jätteglad när jag berättade vad vi skulle göra idag! Inte marknaden då utan Mariposario de Benalmadena (fjärilsparken)!!
Kameran laddad så ikväll kommer det förhoppningsvis upp en och annan bild från besöket där! :)
Hoppas ni alla får en underbar dag för det ska minsann vi ha!
 
Kram 

Full bilist & längtan efter jul!

Publicerad 2013-11-24 22:29:59 i Allmänt,

Denna söndag har vi rullat runt i bilen och kollat lite vid Torremolinos. Åkte mest längs med stranden och det var ju jättefint med grönområden på stranden och en hel del lekplatser! Måste ju även berömma befolkningen för sin avslappnade inställning i trafiken...en som stannat mitt i vägen med sin tjej för att hångla. Alla tutade men de bara stod där. En galen spanjor sprang dit och skällde så de körde några meter och sedan var det dags för en kyss...:D Alla galna och han kliver ur och ser kalas-full ut och säger till oss;
Fiesta? Ehhh....No...säger vi.
Han flinar och sätter sig i bilen och en polisbil dyker upp med sirener igång och hej vilken fart han fick därifrån...:)
 
Det blev även en tur till Paloma parken i Benalmadena igen. Eftersom jag inte laddat kameran så kunde vi inte gå in på fjärilsparken som vi hade velat så det fick vänta... Kanonväder var det i allafall idag! Solen sken och blå himmel. Vi passade på att äta lite lunch i parken. Nästa gång får det bli till att packa kylväskan och ha picknick! Så himla vackert där så kan sitta i timmar och barnen kan springa omkring och härja bäst dom vill!
Tömt lite i huset har vi också gjort! Vi fick med en del från Sverige ändå verkar det som...jösses vilken tid det tar att få med allt.
På kvällskvisten vandrade vi ner till butiken längre ner på gatan för att kolla in lite julpynt! Det bästa Elina vet...och mamman med :) Vi har ju endast köpt en tomte så vi behöver ju lite till för att få upp stämningen...Julgran MÅSTE vi ju bara ha en! De juldekorationer och julgranspynt som finns här är ju mycket finare än hemma i Sverige får jag nog lov att säga! Oj vad mycket fint!
Nu får jag nog sätta mig och klia gumman på ryggen verkar det som. Sitter uppe och myser med oss nu när lillebror sover.
 
Sov sött!
 
Kram
 

Kusinmys & överraskning!

Publicerad 2013-11-23 22:56:26 i Allmänt,

Veckan som gick var fartfylld då vi hade min syster med familj här på besök och min käre far!
Var fantastiskt kul att ha alla här och få umgås så intensivt. Elina har ju blivit tuffare på senare tid så de större kusinerna som hon tidigare varit extremt blyg och orolig för är numera hennes idoler! Edvin mjuknade också så det var absolut inga problem! En lyckad vecka med massa kusinmys! ;)
Lovade att lägga ut bilder, så här kommer dom...
 
 
Min fina tårta!
 
 
Underbart blommogram från en underbar vän! Tusen tack Therese med familj!
Jakten på "Pizza Hut" i Gibraltar!
 
Det var ju liite högt...
 
...och vääldigt blåsigt!!
 
Lite apor!
 

Vandring upp mot linbanan...tror av någon anledning att Elina är lite stolt här...;)
 
På väg ner! Aningen svajigt i vinden...:/
 
 
 
Idag har vi nästan tömt huset på vårt, städat nya boendet och mumsat lördagsgodis!
 
Mmmm..blev till att prova lite olika Lindor-kulor!
 
Favoriten blev den brunfärgade som innehöll hackade nötter! Mumma!
 
Fick mig även en överraskning av älsklingen förut när jag kom till bilen...en röd ros och en present! Då han precis anlände på min fördelsedag och det var lite rörigt med folk överallt och vi skulle hit & dit så fick jag min 30 års present idag istället...;)
Och oj vad glad jag blev!!
 
Tack älskling!
 
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig helg!! 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Lite nytt till fötterna!

Publicerad 2013-11-23 00:58:46 i Allmänt,

Nu har det varit en lååång paus från bloggen då vi haft lite släkt på besök och brist på nät i huset. Nu är vi tillbaka i lägenheten med internet så nu kör vi!
Veckan som gått har varit jättekul! Vi har härjat runt på marknader, shoppat på centret, firat systerson 23 år, firat mig 30 år, ätit gott, lekt, gått på zoo och varit  till Gibraltar!
Idag åkte alla hem! Trist, men samtidigt så tror jag att det blir slitsamt för alla om man skulle bo så uppå varann för länge.
Vi har fixat lite i huset idag och shoppat lite nya skor till mig och barnen. De flesta som bor omkring här går ju i lite grövre skor så det fick det bli även för oss! Bort med flip-flopsen en stund nu!
 
 
Mammans!
 
 
Elinas!
 
 
Edvins!
 
Gillade dessa Nike-skor skarpt!! Härligt med skarpa färger och lätta som fjädrar är dom också! Inköpta på Deichmann.
Mammans är inköpta på Psyco på Miramar köpcenter.
 
Alla nöjda och glada! Pappan köpte sig mystofflor han så även han är nöjd..;)
 
Alla ligger och sover nu och själv sitter jag och mår illa. Får hoppas det beror på att man kastade i sig chips & dip förut. Vill inte bli sjuk inte!
Till morgonen ska jag ta mig tid att lägga upp lite bilder från den gångna veckan så då får ni hålla utkik!
 
Nu ska även jag trycka huvet i kudden!
 
Sov sött!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Galen liten kille! :/

Publicerad 2013-11-17 00:26:40 i Allmänt,

Dagarna går fort nu när man har besök!  Barnen leker och härjar mest hela dagarna och måste även säga att det har blivit mycket svalare. Nu känner man sig verkligen i behov av varmare kläder!  Åtminstone i skugga, morgnar och kvällar när man är ute! Imorse när vi gick upp låg tempen på +16. Brr... Blir till att inhandla mer höstiga kläder nu minsann! ;) men det är bara kul. Lite trött på att ränna omkring i kjol och linne faktiskt. Blir skönt med byxor och tröja ! Dagen idag har spenderats på stranden, vid lekplatsen och en tur vid köpcentret.  Men det blev en kort tur eftersom Edvin fick ett utbrott som hette Duga! Jösses! Gick inte att lugna på något sätt och vis. Värsta jag sett. Och han är stark den lille rackarn också. Jag och syster fick hjälpas åt för att försöka få ner honom i vagnen....helt sjukt! Såå, det vara bara ut ur centret och hem! Någon som känner igen situationen?! Känns hopplöst får jag nog lov att erkänna . För övrigt bara myser vi! Blir lite glest mellan inläggen men det beror mest på att jag föredrar att blogga via datorn och varken den eller internet existerar i detta hus nu. Nu ska här sovas!  Kram

Ett snabbt tips! ;)

Publicerad 2013-11-13 23:44:09 i Träning,

Var bara tvungen att kasta in ett tips på en grymt bra låt som man aldrig tröttnar på! Iallafall inte till styrketräning. Den gör verkligen så att man ger sitt allra yttersta! ;)
 
 
 
Men för mig får det nog bli "Vyssan lull" nu....;)

Ny bok & smarriga hallon!

Publicerad 2013-11-13 22:39:14 i Allmänt,

Onsdagen är snart förbi och vi närmar oss fredag! Vi längtar och längtar så vi snart spricker! Men vi får ta torsdagen först. Får se vad det blir imorgon...Lek och åter lek skulle jag tro, beroende på vad lille Edvin orkar. Han är ju genomförkyld den stackarn! 
Idag gjorde vi oss ett besök på "Hemingway" för att se om de hade svenska barnböcker. De flesta var på finska men vi fann åtminstone en bok! :) "Ellis går till doktorn".
 
 
Har längtat så mycket efter något nytt att läsa så vi hann inte mer än att äta lunch och sedan var det bara att slänga på sig ögonen och läsa. Jo ni läste rätt...jag har nu insett igen, precis som när jag gick USK-utbildningen att jag anstränger de små ögonen för mycket och det framkallar gärna migränen. Märkte nu när jag hade så mycket migrän att det var fruktansvärt att komma igång och läsa...såå det var bara att damma av bågarna det!
Känns väldigt mycket bättre måste jag säga!
I denna familjen läses ju en heel del sagor så de kom väl till pass.
 
Utforskade även en ny lekpark idag som båda gillade. Elina klättrade och Edvin gick runt och kastade apelsiner som hade ramlat ned från träden! ;)
Kom även en skvätt regn idag och kommer även lite nu i skrivande stund hör jag. Mysigt när det smattrar mot fönstren...
Fann oss även en liten frukt & grönt-hörna på gatan längre ned mot stranden där vi köpte med oss stora härliga hallon. Fantastiskt goda. Barnen kastade i sig alla utom ett, som jag tog i smyg!
 
Mmm...om jag ändå hade fått mer än ETT! ;P
 
Får bli ett återbesök till hörnan!
 
 
Sov sött alla!
 
Kram
 
 
 
 
 

Hyrt oss bil!

Publicerad 2013-11-12 21:36:40 i Allmänt,

Får börja med att ursäkta för glappet mellan inläggen. Har flyttat internet och det tog några dagar innan det kom igång här så bloggen har fått lida lite... Men nu så! Orange var otroligt snabba så dom ska verkligen ha en eloge!
 
En spännande dag var att vänta eftersom vi skulle hämta hyrbilen. Den ser ut som en liten låda (fiat panda) :) Ska hyra en månad nu och känna på lite. Vi orkade ju inte hålla oss så vi körde, eller rättare sagt gubben fick köra en sväng! ;)
Turen gick till vackra Mijas Vår första tur dit och det blev senare än vi tänkt, så blev en snabb visit. Det är ju så nära så dit åker vi snart igen! Utsikten var fantastisk. Gumman var mest fascinerad över alla hästar och åsnor med vagn. Dom är ju fantastiskt söta så det blev en och annan bild på dom även fast jag tycker att det är ganska synd att de ska behöva stå där bundna bland trafiken och vänta på turister som ska åka med dom..
Hem till lägenheten en tur för middag och efter det så var jag ju bara tvungen ut och provköra! Som jag längtat! Ut i mörkret och mysigt upplysta Fuengirola. Övergångsställen och trafikljus öööverallt! 
Skulle mest se så att jag fann vägen mellan huset och lägenheten. Gubben åker tillbaka till kalla Norge imorgon så då får vi klara oss själva! 
Hem kom vi igen och nu sitter vi här uppe på 12e våningen och myser nyduschade och ser på Pettson & Findus.
På fredag kommer äntligen syster med familj och hälsar på en vecka! Ska bli helt sanslöst kul. Gumman längtar så himla mycket och frågar var eviga dag om det är idag dom kommer...:)
Nej nu blir det lite mys innan natten! 
Bjuder på några bilder och önskar er en fin kväll!
 
 
Ljuvligt!
 
Söta små åsnor med stora mysiga öron!
 
Elina nöjd på en åsne-staty
 
Edvin har lärt sig av Elina att göra miner på varje kort, så fingern mot sin utsträckta tunga är "grejen" just nu! :)
 
Kram från oss!
 
 

Baka baka liten kaka...;)

Publicerad 2013-11-07 22:28:00 i Allmänt, Mat & dryck,

Härliga torsdag! Kanonväder och kontrakt påskrivet, så nu är det bara att flytta in i lägenheten. En trevlig och tillmötesgående fransyska är det vi ska hyra utav. Hon hade dock försökt "fräscha till" luften i samtliga rum med DKNY (green apple), vilket triggade igång min migrän..sååå...ner med ett piller fort som busen!
Köket är verkligen låångt ifrån fantastiskt i denna lägenhet, men guud vad jag känner att jag vill baka när vi flyttar dit!! Längesedan det blev ett bak nu så det ska bli så himla kuul! :)
Knäckiga kokosrutor och chokladfudge"tårta" är nog det som ska göras allra först! 
Får nog hoppas på fikagäster så man slipper "dutta" i sig allt själv! ;)
Butiken med svenska böcker fick sig inget besök av oss idag, men däremot ett bageri där vi fick med oss lite efterlängtade frallor. Luftiga och frasiga frallor är allt bra gott ibland.
Jag tänker inte berömma spanien för gott bröd inte...Längesedan man åt en smörgås nu och smör har jag inte använt sedan vi bodde i Sverige! 
Finns det inte bregott så kan det kvitta!
Nu ropar kudden!
 
Natti på er!
 
Kram
 
 
 

Bok-brist!

Publicerad 2013-11-06 21:16:50 i Allmänt,

Idag kom herren i stugan hem och vi alla är nöjda & glada! Sköönt med avlastning! Båda blir som frimärken på honom när han varit borta en vecka så då kan jag sitta för mig själv och pusta ut en stund. 
Det har mest gått i mys!
Sol, värme, glass och...ja ni vet...;)
Blir sängen för oss alla nu snart och upp och iväg med tåget till Los Boliches och skriva kontrakt imorgon. Får kanske ta en tur inom en butik där som jag hört ska ha lite svenska böcker också...
Har bara med två böcker till barnen "Ludde Nyfiken" & "Valpen Prick" och de kan vi snart alla utantill!! Vill ha mera sagoböcker NU!
Mysigaste stunden under dagen måste jag nog säga är när man ligger med barnen på var sida och läser. De slappnar av och är alldeles insjunkna i berättelserna! Härligt! Sedan somnar vi så skönt, så skönt...
 
Ha en fin kväll!
 
Kram
 

Njuter...

Publicerad 2013-11-05 15:13:55 i Allmänt,

Ja eftersom jag fick en rejäl migränattack i förra veckan så tar det lite tid för mitt huvud att återhämta sig, så jag har haft små attacker lite då och då och detta har ju påverkat mitt bloggande.
Passar på att skriva nu medan barnen sover, huvudet känns bra och solen steker här på balkongen! Så himla härligt! 
Blir till att traska ned till stranden med en varsin dajm strut bara de vaknat!
Vi laddar upp inför imorgon nu då det blir en massa massa pappa-mys! ;) Du är nu en efterlängtad karl vill jag lova! 
Under veckan här blir det till att skriva kontrakt på vårat nya boende. Ska bli nice med lägenhet faktiskt! Kommer säkert sakna möjligheten till alla terrasser och allt omkring.
Men där kommer bli mys också, när man kan krypa upp i soffan med ett glas (möjligen) vin, tända ljus och slippa vara nervös för dessa möss.
Nej, nu ska jag fortsätta njuta av solen!
Ha de gött!
 
Kramar

Sövande gunga..

Publicerad 2013-11-02 23:09:00 i Allmänt, Familj,

Vaknade upp till ett något svalare hus än vanligt. Ville väl egentligen inte behöva gå ur sängen då det var himla varmt och skönt under täcket. Men men! Dessa små troll behöver aktiveras så vi gick en tur till en lekpark längre bort för omväxlings skull där det fanns gungor minsann! 
Båda gillar de att gunga, men sitter Edvin för länge så händer det att han..
 
...somnar...:)
 
Helt sanslös den grabben! Hihi..men men, det vaggar nog förfärligt skönt.
Föste över i vagnen och iväg för lite lunch och mer lekpark!
Eftermiddagen spenderade vi hela högen i sängen. Alla helt utslagna! Sedan när alla var "pigga" och vakna gick vi en tur till strandrestaurangen och fick oss lite gott!
Idag blev det räkor!
 
Närmare bestämt..pil pil prawns. Räkor kokta i olivolja med chili och vitlök. Smaklös var den så den blir det inte igen!
 
Det blev så himla snabbt mörkt kände jag och så sugen som jag var på hemgjord kola så bar det av hemåt för ett kola-kok!
 
Mmmm...
 
 
 
Sedan blev det till att läsa lite sagor för barnen så dom somna så sött så sött. Himla kul när sprallige Edvin faktiskt ligger stilla och lyssnar intensivt!
 
Sov så gott nu alla för det ska jag...hoppas jag! ;)
 
 

Benalmadena och Paloma parken!

Publicerad 2013-11-01 22:09:00 i Allmänt, Upplevelser,

Efter att ha blivit rekommenderade denna park nyligen så var vi tvungna att kolla in den ganska snart kände jag, ja redan idag blev det!
En taxi fick föra oss till denna härliga park! Jättemysig med stora grönområden, djur här & där, restauranger och lekplats. Där gick att hyra någon slags familjecykel som verkade jättekul, men tveksam till att man skulle orka trampa med den i alla uppförsbackar...;)
Jakten på kaninerna började...
Vi stötte på ett vackert vattenfall, getabock, struts, påfåglar, hönor....men inga kaniner....
Ja vi gick och strosade bland alla groteskt stora kaktusar, klättrade i träd, kollade in fontäner och fullständigt njöt av det vackra vädret!
Avslutade lite halvsura med ett besök i restaurangen då vi alla blir så himla irriterade när vi är hungriga, och vet ni vad vi såg?!
Jo en kanin!! Att äta gick ju sådär smidigt när den dök upp, men söt var den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det är som det brukar, datorn är inte på min sida och kände inte för att bjuda på fler bilder än såhär så nu hoppar jag i säng! MacBookAir ja...pfft! 
 

Om

Min profilbild

Kimmi

Följ vår familjs äventyr i Spanien!

Maila mig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela